POETUL – TRAFICANT DE ILUZII

 

Poezia înmoaie anotimpul. Prima sesiune din luna octombrie, a cenaclului Ante Portas, s-a desfășurat sâmbătă (05.10.2013) într-o atmosferă  caldă, spiritual, și cu emoții pentru lectorul Alexandru Bolache, apreciat, de poetul Nicolae Pogonaru, pentru „potpuriul tematic” – desfăcut ca un curcubeu în teme de bază: istorie, social, condiția poetului, dragoste. Marin Ifrim  deasemeni  s-a întrebat unde a stat ascuns lectorul zilei până acum, punctând coerență, respect pentru istorie, abilități prozodice. Au mai vorbit  despre poezia lectorului: Valentin Tufan, trimitere la Grigore Vieru, Laura Cozma.

Alexandru Bolache are metafore vii: luceafărul dezbracă un peisaj teluric/
îmbrobodind pe uliți al nopții întuneric.(
pe uliță)

Versul său, dornic de galop pe câmpia liberă, a literaturii, mai trebuie dresat, ca un pur sânge de rasă  și pentru probe de manej. El va hotărî asta.  Succes Alexandru!

De reținut: l-au prins/ la granița dintre/ frumos și realitate/ vameșii/ l-au catalogat imediat/ traficant de iluzii/ în/ picături mici// încerca să intre/ printr-o spărtură/ pe aripa unui fluture/ în veșminte de clovn// n-ai voie/ spuneau vameșii/visătorii/ nu pot trece/ fără pașaport(poetul)

Bun venit celor două colege: Râmbet Sabina Andreea și Marcu Denisa!

Poetul Nicolae Pogonaru a făcut cadou membrilor cenaclului noua sa carte „Orașul pe camera web”. Petruț Dinu i-a urmat exemplul dăruind cartea sa de proză scurtă „Dragoste dicolo de noi”. Marin Ifrim a completat biblioteca membrilor cu proaspăt ieșita din editură  a lui Tudor Cicu… „Niciodată parodii” .

Cea de-a doua sesiune a lunii octombrie este pe 19. Lector, Petruț Dinu, proză.

Teo Cabel

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s