PE CUVINTELE NOASTRE…

???????

Mai mereu cineva „din sistem” s-a găinăţat peste cuvintele noastre. Nişte cuvinte simple, încărcate de viaţa din jur, uneori ascunse în metafore tocmai de teama acestor „invadatori” ai minţii umane: nu securişti, ci activişti, ideologi cu brânză pe creier. Până în 1989 am fost cenzurat. După 1989 am fost cenzurat. În prezent, ca să nu mai fluier în vreo biserică, noii căcănari au schimbat zilele dedicate „slujbelor” culturale. Nu mai am la…dispoziţie nicio publicaţie. Am rămas cu acest amărât de blog-revistă. Din puţinele mele cunoştinţe despre istorie, am convingerea că, tot timpul, de când e lumea, cum se spune, cei care au distrus miliarde de vieţi, prin demenţa lor dovedită în timp, au fost doar politicienii. Un termen graţios, căci, în realitate, aceste creaturi nu au nimic de-a face cu politica. Şi nici cu pielea care se dă înapoi. Nici cu pielea din transgfăgărăşanul curului. Uitaţi-vă în gura acestor aşa-zişi politicieni şi veţi vedea şi mirosi  un depozit de maşini de vidanjat. Aceşti roboţi ai prostiei fac ce vor pe cuvintele noastre. Noi nu mai avem nici un cuvânt de spus. Le spun ei pe toate. Adevărul e doar la ei. Dreptatea e doar a lor. Lumea e numai a lor. Numai ei put a putere. Şi, ca întotdeauna, noi vom avea dreptate. O dreptate tardivă, de folosit  în faţa Judecăţii de Apoi. Pe cuvintele noastre…

Marin Ifrim

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la PE CUVINTELE NOASTRE…

  1. Costel Suditu zice:

    Simplu şi la obiect; nu e loc de echivoc; aveţi dreptate d-le Ifrim, încă funcţionează ‘maşinăria’, chiar mai bine decât ‘înainte’, pentru că atunci era supusă ‘regimului’, acum numai banului; şi cum nu înseamnă bani, cultura… dau cu ea, de-a dura.
    Cu stimă!

  2. Ana Maria zice:

    Pe mine ma pun pe ganduri aceste cuvinte ale d-voastra, d-le Marin si ma dor in acelasi timp! Dar noi, cei care venim di urma cui vom mai rosti cuvintele noastre, cine ne va asculta si mai ales cine va pune pret pe ele? Cred ca putem sa facem ceva ca nimic rau sa nu cada pe cuvintele noastre „simple, incarcate de viata”! Ce ati scris aici este primul pas! Asa cred eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s