La cules, din rodul toamnei – Cenaclul Ante Portas

DCF 1.0 DCF 1.0 DCF 1.0

Sâmbătă Cenaclul Ante Portas după ce a participat la decernarea premiilor  Festivalului de creaţie literară „Titel Constantinescu” şi-a desfăşurat a doua întâlnire a lunii, la Buzău.

Cu bateriile încărcate de la regalul de literatură românească actuală, Râmnicul Sărat, cu voci ca ale dramaturgului George Astaloş, Viorel Dinescu, Nicolae Dabija, Ion Roşioru, Elena Radu (care le-a semnalat de pe scenă prezenţa în sală), au coborât cu picioarele pe pământ, la lutul cuvintelor pe care îl au ei de frământat până ajung la ceramica versurilor celor care i-au încântat.

A citit poezie Laura Cozma. Pasiunea tinereţii bate ca un vânt de toamnă printre frunzele copacilor de pe aleea poeziei. Sentimentele sunt încă la cursul de înmugurire lirică.

Au comentat la adresa textelor, Laurenţiu Belizan, Alexandru Bolache, Andrei Bolache, Teo Cabel.

S-au reţinut versurile: Ţi-am gustat buzele veninoase/ printr-un sărut,/devenind otrava/care m-a făcut dependent de tine.(Otrava)  sau (…) în noaptea cu lună plină/ nu mai e lumină;(…) Astăzi au căzut frunzele/ Precum au trecut clipele./(Doamna Toamnă) şi în final: Ne-am plimbat/prin parcul supărat/ Ca în inima cerului/ardea lumina lunii,/ lăsând cenuşa nefericirii./ Când m-am învelit cu dragostea ta,(…) norul de furie/a dispărut prin fâşia de bucurie. (Învelit cu dragostea ta). Interesant folosirea genului masculin în câteva poezii.

La următoarea sedinţă, 5 octombrie, va citit Alexandru Bolache, poezie.

Teo Cabel

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s