„LORDUL DE LA BERCA” – POET DE O MARE SENSIBILITATE

Rod al unor proiecte minunate, zămislite cu dăruire de domnii Marin Ifrim şi Ovidiu Cameliu Petrescu, cărţile apărute, în ultimul timp, ne îmbogăţesc sufletele, ne fac mai înţelepţi.

Din iniţiativa celor doi oameni generoşi,”lordul de la Berca”, trecut în lumea fără dor, prea devreme, trăieşte printre noi, prin punerea în valoare a versurilor sale nepublicate. „E vremea saxaulilor în floare” este a treia carte a regretatului poet Nicolae Zahiu. El mai are multe de spus. Parcă ne anunţă, de acolo,de sus, că nu e important câţi ani trăieşti, ci câtă viaţă pui în anii ce-i trăieşti. Nicolae Zahiu a trăit intens, la cea mai înaltă tensiune, fiecare clipă de care a avut parte, pe parcursul vieţii. Tot ce l-a înconjurat, a pătruns în sufletul său minunat, s-a dizolvat, în sentimente şi idei, care au devenit o frumoasă amintire, pe axa locului şi-a vremii. Prin grija îndureratei doamne, Doina Zahiu, soţia regretatului poet, putem să-l cunoaştem mai bine pe cel ce a fost „lordul de la Berca”, să ne emoţionăm,în faţa trăirilor şi visurilor sale.

Momentul lansării celei de-a treia carte cărţi se constituie într-un minunat prilej de a-i aduce celui plecat dintre noi, cu peste opt ani în urmă, un pios omagiu, pentru că a lăsat, în lumea pământească, picătură de lumină şi un nume ce nu va fi uitat – Nicolae Zahiu.

Prof. Stelian Grigore

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s